28
Jan
-
Előkészület
-
Főzés
-
Kész
-
személyre
Összetevők
- 4 ek mogyorókrém
- 1 kis darab gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1-2 tk lime lé és reszelt héj
- 2 ek aprított koriander
- 2-3 tk csípős szósz (ehhez ajánlom a Sárga Vihart)
- ¼ tk cayenne bors
- ¼ tk só
- 1 ek cukor vagy édesítő
- ½ tk szezámolaj
- 2 dl kókusztej
- ½ csésze vöröslencse
- 1,5 csésze víz
- 2 tk olaj
- 1 fej hagyma
- fél db piros kaliforniai paprika
- 1 kisebb db sárgarépa
- fél db cukkini
- 1 ek friss bazsalikom
Elkészítés
Keverjük össze a mogyorószószhoz az összes hozzávalót, amíg selymesen egynemű mártást nem kapunk. Tegyük félre.
Tegyük fel a lencsét főni másfélszer annyi vízben, mint amennyi a vöröslencse. Sózzuk, cukrozzuk és max. 10 percig főzzük, de vigyázzunk, nagyon hamar szétfő pépesre. Ezt semmiképp ne várjuk meg, sőt! Ha fogkemény marad, az pont jó, mert még lesz ideje puhulni,
Nagy lángon melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a kockára vágott hagymát és 3-4 perc alatt dinszteljük meg, amíg üveges nem lesz. Adjuk hozzá a felcsíkozott kaliforniai paprikát és sárgarépát, amivel további 2 percig pároljuk a hagymát. Tegyük bele a cukkinit, amit nagyon vékony szeletekre vágunk. Következik a bazsalikom. Tegyük bele az előkészített földimogyorószószt, keverjük alaposan össze, öntsük bele a majdnem elkészült vöröslencsét, ismét keverjük össze. Vegyük takarékra a lángot és forraljuk fel a szószt még 2 percig. Fedjük le, zárjuk el alatta a lángot. Ezzel el is készült a mogyoróvajas, zöldséges vöröslencsénk.
Rizzsel, burgurral, kuszkusszal, de akár tésztával is tálalhatjuk. Sőt! Önmagában is, pitával tunkolgatva.
szerző: Heni süt Neked
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
-
A szerkesztő megjegyzése: