-
Előkészület
-
Főzés
-
Kész
-
4 személyre
Összetevők
- 2 nagy csirkemell
- 1 hagyma, apróra vágva
- 4 jalapeno paprika, szeletelve
- 12 dkg sajt, reszelve
- 8 tortilla
- 2 evőkanál vaj
- Só, bors
- Tüzes mennykő vagy Mennydörgés chili szósz.
- Tejföl
Elkészítés
- Olajon pirítsuk meg a a hagymát egy serpenyőben.
- Adjuk hozzá a besózott, borsozott csíkokra vágott csirkemellet, pirítsuk meg.
- Adjuk hozzá a jalapeno paprikát vagy a chiliszószt és főzzük együtt körülbelül 8-10 percig, vagy amíg a csirke átfő.
- Egy másik serpenyőben, közepes lángon hevítsünk fel egy fél evőkanál vajat. Ellenőrizzük, hogy a vaj legyen elosztva az egész serpenyőben.
- Tegyük a serpenyőbe 1 tortilla lapot majd tegyünk a tetejére az elkészített csirkemellből ízlés szerint reszeljünk rá sajtot. Tetejére tegyünk egy másik tortilla-t.
- Süssük egy pár percig, amíg az alsó tortilla meg nem pirul, majd óvatosan fordítsuk meg és pirítsuk meg a másik oldalát is.
- Vegyük le a tűzről, és ugyanígy készítsük el a maradék tortilla-t összetevőkből.
- Szeleteljük fel és tálaljuk tejföllel és Tüzes mennykő vagy Mennydörgés chili szósszal.
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
Extra ragacsos sajt, fűszerezett apróra vágott csirkemell, egyetlen harapástól remegni kezdesz, és a szád azonnal mondja: "Ó, igen, kérek még többet ..." Bátran fűszerezem, személy szerint élvezzem a csípősebb Kabai Tüzes mennykő szószt, de aki vágyik egy kis extrémebbre, azok használhatják a Mennydörgést vagy a még erősebb Attila – Prémium chiliszószt. Legyél óvatos a tortilla sütésénél, fordításkor a töltelék kieshet a lapok közül.
-
A szerkesztő megjegyzése: