27
Aug
-
Előkészület
Pár perc
-
Főzés
1-2 perc
-
Kész
10 perc
-
2 személyre
Összetevők
- 4 aszalt/szárított paradicsom (helyettesíthető friss koktél paradicsommal is)
- 500 g garnélarák
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl paradicsompüré
- só, bors, pirospaprika
- vaj a sütéshez
- apróra vágott friss petrezselyemlevél
- chiliszósz (ajánlott a Tüzes mennykő, ízlés szerint adagolva)
Elkészítés
Serpenyőben kevés vajon, több részletben süsd meg a garnélarák mindkét oldalát (kb. 1-2 percig). Nem kell szétsütni őket, csak meg kell pirítani, az állaguk maradjon gumiszerű. Vegyük le a tűzről. Egy másik serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg (kb 30 másodperc) az apróra vágott fokhagymát.
Adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, vagy a félbe vágott koktélparadicsomot, a chiliszószt, a sót a borsot és egy kiskanál pirospaprikát. Lassú kevergetés mellett addig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul. Adjuk hozzá a megpirított garnélarákot, a paradicsomszószt és sok-sok apróra vágott petrezselyemzöldet. Főzzük össze kb 10 percig. Az étel elkészítéséhez a Tüzes menykő szószunkat ajánlom.
Én magában fogyasztom, de köretként készíthetsz hozzá spagettit vagy párolt rizst.
Jó étvágyat!
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
Sokan félnek a garnélarák elkészítésétől, pedig nem kell. Ez az étel három ízvilág komoly harmóniája, a fűszeresen csípős, a fokhagymás és az édes, aszalt paradicsom között. Egy könnyen elkészíthető "10 perces" ételt ajánlok neked! A garnélarákot beszerezheted bármelyik multi élelmiszerboltjának a fagyasztójából. Frissen elég nehéz hozzájutni, de ha tudsz egy jó forrást ahonnan beszerezhetem én is. Akkor írd meg nekem e-mailben az info@chilis.hu-ra.
-
A szerkesztő megjegyzése: