-
Előkészület
-
Főzés
-
Kész
-
személyre
Összetevők
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 kis piros jalapeno paprika, apróra vágva
- 1 kis zöld jalapeno paprika, apróra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- ½ evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl sör
- 3 dkg krémsajt
- 4 dkg cheddar sajt
Elkészítés
- Egy serpenyőben közepes lángon, olívaolajon pároljuk kb 5 percig az apróra vágott jalapeno paprikát.
- Hozzáadjuk a fokhagymát és pirítjuk további 1 percig, vigyázva hogy a fokhagyma meg ne égjen.
- Adjuk hozzá a vajat és várjunk amíg felolvad.
- Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el csomómentesre. Fűzzük addig, amíg a rántás mogyoró barnává válik.
- Öntsük rá a sört és alacsony hőmérsékleten tovább kevergessük.
- Adjuk hozzá a krémsajtot, és keverjük bele.
- Adjuk hozzá a cheddar sajtot, folyamatosan addig keverjük amíg a mártás krémes lesz.
- Vegyük le a tűzről és tálaljuk!
A mártogatóst, csak szolgáljuk fel egy szószos tálba, néhány tortilla chipsszel.
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
Egy másik játékos recept a mai napra. Ez a fűszeres sör-sajtmártás kiváló mártogatós vagy szósz a nachoshoz. Készítsünk dupla adagot és tálaljuk mindkettőt! Felhasználtam néhány gyönyörű piros és zöld jalapeno paprikát. Néhányat beletettem a mártásba és néhány szeletet hozzáadtam a chipshez.
-
A szerkesztő megjegyzése: