27
Aug
-
Előkészület
-
Főzés
-
Kész
-
személyre
Összetevők
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 citromlé
- 2 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál chili szósz (ízlés szerint adagolható)
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szezámmag
- étolaj a sütéshez (vagy kókuszzsír, én ezt használom)
- 1kg kicsontozott, csirkemell
- 2 evőkanál liszt
- 1 csésze tej
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- só, bors
- szezámmag és apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítés
Szósz elkészítése:
Egy kis méretű tálba összekeverjük a szószhoz a szójaszószt, a citromlevet, a ketchup-ot, a chiliszószt, a mézet és a szezámmagot.
A csirkemell elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tejet a kukoricakeményítőt, a lisztet és a fűszereket. A csíkokra vágott csirkemellet belemártjuk a masszába és kevés olajon a közepesen forró serpenyőben arany barnára sütjük minkét oldalát. Ha megpirult a csirkemell, akkor hozzáöntjük a kész szószt és néhány percig tovább pirítjuk. Továbbra is fontos figyelnünk hogy a serpenyő ne legyen túl forró. Köretként ajánlott a párolt rizs vagy sült burgonya. Ízlés szerint díszíthetjük apróra vágott metélőhagymával és további szezámmaggal.
Megjegyzés:
Ha szeretnél mártogatóst szószt hozzá, akkor csinálj több szószt és tálald kis tálkában a csirkemell mellé.
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
Sokan szeretjük az édes csípős csirke szárnyat. Most ugyanezt elkészítettük, csak szárny helyett csirkemellel, hogy ne kelljen szórakozni a csontokkal. Ha otthon készíted el, akkor abban az a jó, hogy sokkal fűszeresebbet és csípősebbet tudsz csinálni, mint az éttermekben, és ezzel egy tökéletes keverékét éred el az édes-csípős fűszeres íznek. Van néhány szempont, amit figyelembe veszek sütés előtt, ez nem más mint az olaj hőfoka. Ez azért fontos, mert ha az olaj túl forró, akkor a csirke megég, mielőtt teljesen átsülne. Ha az olaj nem elég meleg, akkor nem sül meg kellően barnára és a csirkemell felszívja az olajt. Ezért közepes lángon/hőfokon ajánlott sütni.
-
A szerkesztő megjegyzése: