27
Aug
-
Előkészület
-
Főzés
-
Kész
-
személyre
Összetevők
- 250g spagetti tészta
- 1 kg kicsontozott csirkemell, kockára vágva
- 2-7 gerezd fokhagyma, apróra vágva (ízlés szerint)
- apróra vágott petrezselyemzöld a díszítéshez
- fűszerek, só, bors
- olaj
- 1/2 csésze majonéz
- 1 teáskanál Mennydörgés vagy Tüzes mennykő chili szósz (ízlés szerint adagolható)
- 1/2 evőkanál méz
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
- Serpenyőbe olajon, közepes lángon megpirítjuk a kockára vágott, fűszerezett csirkemellet. Ha megpirult, hozzáadjuk a fokhagymát és lefedve addig pároljuk, amíg a fokhagyma illata kijön.
- Egy fazékba forraljunk fel sós vizet és főzzük meg a tésztát.
- Míg a tészta fő, addig elkészítjük a szószt. Egy tálba beleöntjük a mártás összetevőit és habverővel simára keverjük el. Ízlés szerint plusz chili szósz hozzáadásával be lehet állítani a csípősséget is.
- Öntsük össze a tésztát a csirkemellel. Adjuk hozzá a mikrohullámú sütőben felmelegített mártást. Díszítsük petrezselyemzölddel ha szükséges.
Jó étvágyat!
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
Próbáltatok már csirkemelles tésztát csípős mártással? Néhány héttel ezelőtt, elkészítettük ezt az ételt és azóta megszállottja lettem. Azóta már egy egész üveg Mennydörgés chili szószt elhasználtam, annyiszor kellett elkészítenem. Könnyen és gyorsan elkészíthető étel. Nem titok, hogy a szósz sok-sok Habanero paprikából készül és jellegzetes ízvilágot ad ételeinknek. Egyet biztosan tudok, hogy nagyon szeretem és teljesen rabja vagyok a csípős ételeknek. Ez egy függőség szenvedélybetegeknek.
-
A szerkesztő megjegyzése: