27
Aug
-
Előkészület
-
Főzés
-
Kész
-
személyre
Összetevők
- 1.5 kg csirke szárnytő
- só, bors ízlés szerint Szósz/máz:
- Chiliszósz ízlés szerint
- 3 evőkanál cukor vagy barnacukor
- 1/4 csésze szójaszósz
- 2 evőkanál borecet
- 1 evőkanál citromlé
- 4-6 gerezd fokhagyma Tálaláshoz:
- friss koriander apróra vágva
- metélőhagyma vagy póréhagyma apróra vágva
Elkészítés
Egy tálba keverjük össze a szósz hozzávalóit. Egy másik tálba öntsük ki a szósz felét és tegyük félre. Sózzuk, borsozzuk meg a csirkeszárnytöveket és egy tepsiben a szósszal összekeverve egyenletesen osszuk szét. Majd előmelegített, 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Míg a szárny sül, addig a maradék szószt egy edényben közepes lángon melegítjük, amíg megjelennek a buborékok és elkezd sűrűsödni.
Miután a szárny egyik oldala megsült, forgassuk meg és süssük további 10-15 percig. A sütési idő változhat, ha van grill funkció akkor 5 percig be lehet kapcsolni. Addig süssük, amíg a csirkén aranybarna és fényes lesz a máz. Vigyázzunk a túlsütéssel, mert a cukor megéghet és keserű lesz.
Ha kész, tálaljuk apróra vágott korianderrel vagy póréhagymával és tálaljuk mellé a maradék szószt mártogatósnak.
Jó étvágyat!
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
Legutóbb elkészítettük a csípős csirkemellet és most úgy gondoltuk, hogy az igazi csípős csirke mégis csak szárnyból készül. Tegnap este az előző receptem olvasgatásakor egyszerűen megéheztem a csípős csirkére, nem voltam éhes, de kívántam, hogy valami csípőset érezzek a számban. Valami csípős, mázas, ragadós mázzal átitatott csirkeszárnyat, amin kiérződik az autentikus thai ízek világa. Hibátlan egyensúly édes, csípős, sós és enyhén fűszeres között. Most ezt a receptet osztom meg veletek.
-
A szerkesztő megjegyzése: