Könyv

A titokzatos Szellem chili

 

Az elképesztő, fajon belüli variabilitás, számos izgalmas chilivel ismerteti meg a termesztőt és a fogyasztót egyaránt, de számomra van egy fajta, amely meghatározó! Amiről már mindenki (jó, legalább is sokan) hallottak, amiről többünknek van egy sztorija: ez a Szellem chili! 2007-2011-ig Guinness World Recorder, mint a legcsípősebb paprika a világon! 1,041,427 SHU értékkel úgy, hogy abban az időben nagyjából mindentől kétszer erősebb volt!

Na ez a Szellem chili!

Ez a könyv, egy megelőző etimológiai analízist, majd egy kísérleti állomány morfológiai vizsgálatsorozatát és az azokból levont következtetéseket írja le. Kísérletet teszek, a különféle Szellem chili változatokat eredeti termőhelyükhöz rendelni.
Folyamatosan íródott és a kezdetnél, még nem lehetett tudni, milyen eredményre fogok jutni az összegzésnél. Éppen ezért, ahogy gyarapodott az ismeret, úgy kellett néha-néha visszalapozni és módosítani, korrigálni, finomítani a kéziratot. Voltak nehezebb, izgalmasabb időszakok, amikor a növénytermesztés “szépségei” majdnem elgáncsolták a projektet, de a végére már kifejezetten érdekessé vált számomra.