-
Előkészület
-
Főzés
-
Kész
-
személyre
Összetevők
- 40 dkg penne tészta
- Ízlés szerint csepp Kabai Tüzes mennykő vagy Mennydörgés chiliszósz
- 10 szál spárga, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- Koktélparadicsom, negyedekre vágva
- Bazsalikom, ízlés szerint
- Fél citrom leve
- Só, bors, ízlés szerint
- Apróra vágott petrezselyemzöld és reszelt citromhéj tálaláshoz
Elkészítés
- Fazékban forralj sós vizet és főzd meg a penne tésztát.
- Míg a tészta fő, addig egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk le a spárgát és a fokhagymát, vigyázva hogy a fokhagyma meg ne égjen.
- Add hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Ízlés szerint adjunk hozzá chiliszószt. Pároljuk pár percig. Paradicsomot félig puhára főzzük.
- Adjuk hozzá a megfőtt tésztát.
- Adj hozzá a fél citrom levét citromlevét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Tálaljuk egy nagy tányérba, majd a tetejét szórjuk meg fekete borssal, petrezselyemzölddel és reszelt citromhéjjal. Az étel elkészítéséhez a Kabai Tüzes mennykő vagy Mennydörgés chiliszószt ajánljuk.
Lábjegyzet
-
A szakács megjegyzése:
Elkészítése gyors és egyszerű. Nem tart sokáig, hogy előkészítsd, felaprítsd a friss alapanyagokat, megfőzd a tésztát, dobálj néhány alapanyagot egy forró serpenyőben és keverd össze az egészet. Nem kell, hogy minden vad és intenzív legyen, ez csak egy egyszerű tészta szósszal. Ne felejtsd el a jalapeno paprikát és a spárgát.
-
A szerkesztő megjegyzése: